E-İhracat Danışmanlığı ve E-İhracat Yazılımı
Son günlerde e-ihracat kelimesini birçok alanda duymaya başladık ve önümüzdeki günlerde daha sık karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Küresel e-ticaretin günden güne daha popüler hale gelmesiyle birlikte ülkeler arasındaki sınırlar ortadan kalkıyor. Böylece, işletmeler her geçen gün yeni fırsatlar yakalayarak dış pazarlara açılma imkanına erişiyor. Şimdi bu fırsatlar neler sorusuna cevap vermeye çalışalım.
E-ihracatın geleneksel ihracata kıyasla yatırım maliyetleri daha düşüktür.
Döviz cinsinden para kazanarak ülke ekonomisini canlandırabilirsiniz.
Markanızı dünya çapında tanıtabilir ve Türkiye’yi temsil edebilirsiniz.
E-ihracat siteleri aracılığıyla 7 gün 24 saat boyunca satış yapabilirsiniz.
Banka teminatına gerek kalmadan ödeme kuruluşları ile anlaşabilirsiniz.
KDV ödemeniz gerekmez hatta KDV oranları kazancınıza kar olarak eklenir.
Devlet desteği alabilir ve risk altında kalmadan yurtdışına satış yapabilirsiniz.
Dijital reklam pazarlama kanalları ile hedef pazarlara kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Avrupa ülkeleri, Körfez ülkeleri ve Balkan ülkeleri gibi sayısız ülkeler pazarınız olabilir.
Yurtdışına satış yapmak istiyorsanız, e-ihracatın sağladığı başlıca avantajlardan yararlanarak daha hızlı gelir elde edebilirsiniz. Böylece hem ülke ekonomisine katkı sağlayabilir hem marka değerinizi arttırabilirsiniz.
Yapılan tüm istatistikler ve araştırmalar öyle gösteriyor ki daha hesaplı ve daha kaliteli ürünlere ulaşmak için milyonlarca tüketici sınır tanımıyor. Küresel e-ticaret iş hacmi 450 milyar dolara ulaşarak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın dış ticaret verilerine göre, 2017 yılında gerçekleşen ihracat oranı 2016 yılına kıyasla %10,22 artarak 142,5 milyar dolardan 157,9 milyar dolar seviyelerine kadar yükselirken, Türkiye’nin e-ihracat iş hacmi ise 400 milyon dolar olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’nin toplam ihracatı içinde e-ihracatının sahip olduğu oran yaklaşık olarak %0,3 seviyeleriyle gelişmiş ülkelere kıyasla 30 kat geride kalıyor. Türkiye’nin dinamik özellikleri düşünüldüğünde e-ihracat oranları henüz istenen seviyelere gelmemiştir, ancak ülkemiz gerek coğrafi konumu gerekse ürün çeşitliliği açısından oldukça avantajlı bir konuma sahip olduğu için e-ihracat dünyasının önemli bir merkezi haline gelebilir. Türkiye’de üretilen kaliteli ve uygun fiyatlı birbirinden farklı binlerce ürün seçeneği sınır ötesi ülkelere ulaştırılmak için keşfedilmeyi bekliyor. Dünyanın dört bir yanından sayısız tüketici farklı ülkelerden online alışveriş yapmanın yanı sıra kültürel çeşitliliğin de dünya çapında yayılmasını sağlıyor. Türkiye de bu ülkeler arasından sıyrılarak e-ihracat rekabetinde ön sıralarda yer alabilir. Çevrimiçi e-ticaret için teknoloji ve hizmetler ilerledikçe, küçük ve orta ölçekli işletmeler için uluslararası iş yapmak daha da kolay bir hale geliyor. “Peki e-ihracat nasıl yapılır?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. İşte detaylar…
Dijital pazarlama çalışmaları yaptıktan sonra ürün ve hizmetlerinizi satmak için bir web sitesi oluşturun.
Sanal pos anlaşmaları yapın ve teslimat konusunda sıkıntı yaşamayacağınız kargo şirketleri ile anlaşın.
Doğru etiketleme ile ürünlerinizin düzgün bir şekilde adrese teslim edilmesini ve zamanında ulaşmasını sağlayın.
Gönderdiğiniz ürünleri sigortalayarak, yatırımınızı hasar, kayıp, hırsızlık ve hatta gecikmelere karşı koruyun.
Ürün veya hizmet tekliflerinizi müşteri konumuna göre özelleştirerek web sitenizi farklı pazarlar için yerelleştirin.
Sıkça Sorulan Sorular listesi veya e-posta destekli yardım aracılığıyla web siteniz üzerinden müşteri desteği sunarak müşteri memnuniyeti sağlayın.
Bugüne kadarki e-ihracat açığını kapatmak ve 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak bu küçük ama etkili adımlarla artık mümkün hale geliyor. Türkiye’yi daha sağlam bir geleceğe hazırlamak ve dünya sahnesinde başrollerden biri olabilmek için siz de e-ihracat ağına katılarak ürünlerinizi kolay bir şekilde yurt dışına satabilirsiniz!
Sıradışı Digital E-İhracat Danışmanlığı ve Yazılımı hizmetinden faydalanmak için iletişime geçebilirsiniz.